Aanbestedingskalender

Contactpersoon Gert Fiat

 

 +31 85 - 760 57 57

Neem contact op met Gert of vul uw gegevens hieronder in, zodat hij u terug kan bellen.

Help voor opdrachtgevers › 3. Aanmaken marktconsultatie

Marktconsultatie

In samenwerking met een ministerie heeft Aanbestedingskalender.nl een speciaal formulier voor marktconsultaties ontwikkeld. Het wordt gepubliceerd op het grootste Nederlandse aanbestedingsplatform met het grootste bereik onder ondernemers. Dat zorgt ervoor dat u nu ongekend snel en eenvoudig informatie kunt verzamelen. Het formulier voorkomt bovendien dat er eventuele juridische gevolgen kleven aan de publicactie van uw marktconsulatie. 

 

Wilt u meer informatie of direct aan de slag met marktconsultatie download hier de handleiding of stuur ons een email. 

 

Wanneer u het formulier gaat aanmaken heeft u de keuze uit vier soorten marktconsultatie: Oproep tot mededinging, oproep tot deelname aan consultatie, uitnodiging tot aanmelding voor marktverkenning en een uitnodiging tot deelname inkooop collectief. 

 

Oproep tot mededinging

Een oproep tot mededinging is een aankondiging van een opdrachtgever zonder dat dit een formele aanbestedingsprocedure op grond van de Aanbestedingswet of de ARW2012 betreft. Het kan zijn dat een particuliere opdrachtgever als inkopende partij een vraag op de markt wil zetten, of dat het een opdracht betreft van een overheid die op grond van de wet- en regelgeving niet openbaar gepubliceerd hoeft te worden. Een oproep tot mededinging kan leiden tot een digitale aanbestedingsprocedure via ABK, maar kan ook betekenen dat een aanbestedende diensten vraagt aan marktpartijen om zich aan te melden om vervolgens een offerte uitvraag te ontvangen.

 

Oproep tot deelname aan consultatie

Dit is de uitnodiging aan geïnteresseerde marktpartijen om deel te nemen aan een sessie waarbij de aanbestedende dienst / opdrachtgever informatie zal delen over het project, en er ruimte is om over de wijze van vraagspecificatie, uitvraag of aanbestedingsprocedure van gedachten te wisselen met de aanbestedende dienst. Een consultatie heeft meestal de vorm van een presentatie waar alle partijen tegelijk aanwezig zijn.

 

Uitnodiging tot aanmelding voor marktverkenning

Dit is de uitnodiging aan geïnteresseerde marktpartijen om deel te nemen aan een proces waarbij de aanbestedende dienst / opdrachtgever inlichtingen zal ophalen bij marktpartijen over hoe de vraag het beste kan aansluiten bij het aanbod van verschillende marktpartijen. Soms gaat het specifiek over de uitvraag, maar het kan ook gaan over de wijze van aanbesteden. Een marktverkenning heeft meestal de vorm van een serie 1:1 gesprekken tussen aanbestedende dienst / opdrachtgever en marktpartijen.

 

Uitnodiging tot deelname inkoop collectief

Dit betreft een oproep van een aanbestedende dienst / opdrachtgever voor andere opdrachtgevers om deel te nemen aan een inkoop collectief om gezamenlijk producten of diensten te kunnen inkopen. Dit kan betrekking hebben op particulieren, bedrijven of overheden; naar gelang de voorwaarden die het inkoopcollectief voor toetreding stelt .