Aanbestedingskalender

Contactpersoon Gert Fiat

 

 +31 85 - 760 57 57

Neem contact op met Gert of vul uw gegevens hieronder in, zodat hij u terug kan bellen.

Help voor ondernemers › 5. Vragen divers

Vragen Divers


Vraag: 'Ik krijg bij het zoeken naar aankondigingen de melding: Er is een fout opgetreden bij het laden van aankondigingen. Wat moet ik doen?'
Antwoord: gebruikt u als browser Internet Explorer? Dan kan het zijn dat de browser niet compatible is met de webpagina. Dit lost u als volgt op. In de adresbalk van de browser staat aan de rechterkant een kleine afbeelding van een 'gescheurde pagina'. Klik eenmaal hierop. Ververs daarna de browserpagina (druk op de functietoets F5). Is uw melding opgelost? Zo nee, e-mail uw vraag naar info@aanbestedingskalender.nl.

Vraag: 'Waarom moet ik als ondernemer mijn organisatiegegevens en het kvk-nummer invoeren om uitgenodigd te worden voor een onderhandse aanbesteding?'

Antwoord: Opdrachtgevers zoeken in de database van Aanbestedingskalender.nl naar geregistreerde ondernemers die zij willen uitnodigen voor een onderhandse aanbesteding. Zij selecteren daarbij voornamelijk bedrijven die geregistreerd staan bij de Kamer van Koophandel. Dit vergroot bij opdrachtgevers de zekerheid dat de uitnodiging bij een bestaand bedrijf terecht komt.


Vraag: ‘Kan ik zoeken naar aankondigingen op basis van gebieden in Nederland? Bijvoorbeeld provincies?’
Antwoord: Ja, dat kan met ABK Extra. Hierin zit het zoekcriterium: ‘zoeken op uitvoering opdracht’. Kies uit (of maak een combinatie van): de vier hoofdgebieden van Nederland, provincies of gebieden en streken binnen provincies. De resultaten van uw selectie verschijnen in het middenscherm en in uw zoekprofiel.

Vraag: 'Hoe zit het met de ontvangstdatum en publicatiedatum van TED-aankondigingen op Aanbestedingskalender.nl?'
Antwoord: Het kan voorkomen dat een aankondiging die afkomstig is van TED (het Europese aanbestedingsplatform (=Tenders Electronic Daily)) een andere publicatiedatum heeft dan de dag waarop deze op Aanbestedingskalender.nl verschijnt. Dat komt omdat TED Europese aankondigingen eerst vertaalt naar andere Europese talen. De maximale termijn hiervoor bedraagt vijf werkdagen. Zijn de werkzaamheden door TED uitgevoerd, dan wordt de aankondiging gepubliceerd op Aanbestedingskalender.nl.

Vraag: 'Ik ontvang geen ABK Alert Mail met publicaties van Aanbestedingskalender.nl (ABK). Hoe kan dat?'
Antwoord: Het kan zijn dat het domein @aanbestedingskalender.nl geblokkeerd worden door uw e-mailprogramma of door de e-mailserver van uw organisatie.

Zet deze e-mailadressen op de ‘white list’. De werkwijze is afhankelijk van het e-mailprogramma. Voor Outlook geldt, kijk in de e-mailbox ‘ongewenste e-mail’. Staat er een '@aanbestedingskalender.nl' adres in deze map? Klik dan eenmaal op het e-mailbericht, klik op de rechtermuisknop, selecteer ‘ongewenste e-mail’, selecteer ‘domein van de afzender nooit blokkeren’.

De frequentie van de ABK Alert Mail verzending verschilt ook per licentie. Heeft u een ABK Extra-licentie? Dan ontvangt u dagelijks de ABK Alert Mail met aankondigingen. Bij de ABK Basis en ABK Light ontvangt u geen ABK Alert Mail.

Vraag: 'Kan ik het resultaat zien van de ABK Alert Mail berichten die ik afgelopen periode ontvangen heb?'
Antwoord: Ja, dat kan.
- Login op aanbestedingskalender.nl
- Klik op het menu-item 'Mijn profiel'
- Klik op het linkermenu-item 'Mijn zoekprofielen'
- Klik op de "profielnaam': u ziet wanneer de ABK Alert Mail naar u verstuurd is en hoeveel aankondigingen deze bevat
- Wilt u een ABK Alert Mail nogmaals versturen klik dan op "Overzicht sturen"  en selecteer de datum van de ABK Alert Mail die u nog een keer wil versturen (dit kan alleen met de ABK Extra)

Voor meer informatie mail uw vraag naar info@aanbestedingskalender.nl.
 


Naar ABK | Helpdeskpagina